Yritys

Helmikuussa 2008 perustettu TIVIT on voittoa tavoittelematon suomalainen osakeyhtiö, jonka toiminnan operatiivisena perustana ovat TIVITin omistavien 46 erikokoisen yrityksen, yliopiston ja julkisyhteisön siihen sijoittama osakepääoma.

TIVITin toiminnan luonne on markkinalähtöistä ja kaikessa tekemisessä tähdätään maailman kärkeen sekä luomaan läpimurtoratkaisuja. Uutta tavoiteltaessa tekemiseen sisältyy riski sekä tarve suunnata voimavaroja dynaamisesti.

Toiminnan sisältöä ohjataan vuosittain uudistettavan strategian kautta, mutta teollisuudella on mahdollisuus nostaa myös siitä riippumattomia tutkimusaiheita työstettäväksi markkinoiden muuttuessa. Toiminnassaan TIVIT pyrkii suureen avoimuuteen saadakseen nopeasti palautetta tekemisen sisältöön sekä toiminnan malleihin. TIVITin oma organisaatio on kevyt ja toimintatapa on suoraviivainen ja läpinäkyvä.

Operatiivisesti TIVIT kokoaa painavia tutkimusohjelmia tai hankkeita, joissa toimijat panostavat yhdessä osaamisen kehittämiseen ja siten nopeuttavat innovaatioiden syntyä ja laaja-alaista hyödyntämistä. TIVIT myös kehittää sen hankkeissa sovellettavia menettelyjä pitääkseen niiden kilpailukyvyn maailman kärjessä ja turvatakseen toiminnan tuottavuuden hankkeiden osapuolille.

TIVITin toiminta jakaantuu selkeisiin palveluihin. Merkittävin palvelu ovat tutkimushankkeet, joiden tulokset virtaavat suoraan tutkimusosapuolien kautta hyötykäyttöön. Laajentaakseen edelleen tulosten käyttöä ja sovellettavuutta TIVIT työstää yritysvetoisia liiketoiminnan kehityshankkeita. Edistääkseen tulosten kansainvälistä vaikuttavuutta sekä luodakseen uusia ICT-teollisuutta palvelevia verkostoja TIVIT vastaa valikoidusti joistakin kansainvälisistä koordinaatiohankkeista. Neljäntenä, uutena palvelumallina TIVIT käynnistää palveluiden luonnin laboratorion toiminnan vuonna 2012. Kaikista palveluistaan TIVIT kerää palvelukohtaisia maksuja toiminnan jatkuvuuden turvaamiseksi.

Hankkeiden rahoituksessa TIVIT yhdistää yksityistä ja julkista rahoitusta luodakseen riittävän vaikuttavia kokonaisuuksia. Yritysvetoisen toiminnan lähtökohta on ensin riittävä yritysrahoitus ja panostus, jota täydennetään julkisella rahoituksella ja tutkimuslaitosten panostuksilla. Tähän mennessä suurin julkisen rahoituksen lähde Suomessa on ollut Tekes. Myös Suomen Akatemian kanssa on päästy yhteistoiminnan alkuun. TIVITin toiminnan kautta sekä yksityistä että julkista rahaa investoidaan korkeatasoiseen ICT- osaamiseen Suomessa.